Historische herdenking op 24 november

Op 24 november was er een historische herdenking in de Sint-Katharinakerk van Hoogstraten.

Slotevenement 500 jaar Graafschap Hoogstraten

Dit is een samenwerkingsverband tussen het stadsbestuur van Hoogstraten, VVV-Hoogstraten en de plaatselijke Sint-Jorisgilden. De Sint-Jorisgilde van Wortel onderhoudt nog steeds goede contacten met de vorst van Salm Salm die in Anholt Duitsland woont, en die door vererving ook de titel van ‘Hertog van Hoogstraten’ draagt. Hij zal met zijn vrouw aanwezig zijn op de herdenkingsviering. Tevens hebben de Gelmelzwaaiers ook goede contacten met graaf Jacques de Lalaing uit Zandbergen, een rechtstreekse afstammeling van Antoon de Lalaing. Deze zal eveneens de feestelijkheden bijwonen met zijn familie.

Carl Philipp von Salm Salm, hertog van Hoogstraten

Het Verbond der Sint-Jorisgilden

Sint-Jorisgilde van Wortel

2 gedachten over “Historische herdenking op 24 november”

  1. Geachte Heer,

    Wij zijn toevallig in het bezit gekomen van 2 unieke etsen van Byrthe/Bynthe Fockaert en wilden hier graag meer over weten. Zodoende kwamen we bij ons opzoekingswerk bij U terecht. Nu heb ik totaal geen idee of U hier enig licht op kan laten schijnen, of misschien weet waar we hiervoor terecht kunnen. Ik kijk Uw reactie tegemoet en wens U nog een fijne avond.

    Hoogachtend,

    Johan & Elsje Zwegers-Apostel

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *