Opening nieuwe horecazaak in het voormalig jongensweeshuis

D’n Zotte Zaligheid zal op 14 juli de deuren openen voor het grote publiek. Het voormalig jongensweeshuis, het Knechtjeshuis, komt rechtstreeks voort uit de nalatenschap van onze eerste gravin Elisabeth van Culemborg.

 

Marleen Jansen en Chantal de Swart hebben een eigentijds concept uitgedacht dat in lijn licht met de historische gedachte van de gravin.

De twee initiatiefnemers willen mensen met een beperking een leertraject bieden en uit hun isolement halen. “De bedoeling is om per dag vijf mensen hier te laten werken”, zegt Chantal de Swart. “Ze mogen niet enkel in de keuken helpen, maar ook in de moestuin. We laten ze de dieren verzorgen die in de tuin komen. D’n Zotte Zaligheid is een goede omschrijving, want we willen mensen met een beperking een zalig gevoel geven als ze hier zijn.”

Het gebouw is eigendom van de parochie, waardoor het nodige overleg nodig was voor verbouwingen. “Aan de achterkant komt er een nieuwbouw bij van acht meter lang”, legt Marleen Jansen uit. “Daar komt de keuken in, zodat we meer ruimte creëren. Verder gaan we de inrichting rolstoelvriendelijk maken en een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers plaatsen. Boven komt een vergaderruimte. Het is een beschermd pand en het monumentale blijft uiteraard bewaard.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *